Vergroening Sint Leonardusstraat

We gaan de Sint Leonardusstraat vergroenen. Dit najaar gaan we tegels vervangen door beplanting. Door deze ‘afkoppeling’ kan het water weer terug de grond in.

Wat gaan we doen?

In de Sint Leonardusstraat gaan we bestaande tegels vervangen door beplanting. Hiermee willen we ervoor zorgen dat het regenwater via het plantvak kan infiltreren in de ondergrond. Op beide uiteinden van de straat staat een haag met aan de zijde van de woningen tegels. Deze tegels worden verwijderd en worden er vaste planten geplant.

Bekijk de bewonersbrief voor meer informatie of bekijk het gebied op de kaart. Wil je weten hoe het werkt, bekijk dan ook de technische tekening van deze verbeterde waterkringloop.

Kan ik hier zelf ook aan bijdragen?

Ja, er zijn tal van mogelijkheden om zelf ook ‘af te koppelen’. Je kunt tegels vervangen door plantjes, gras, grind of houtsnippers. Je kunt je regengoot loskoppelen en het water je tuin in laten lopen. Kijk hieronder voor verschillende ideeën hoe je op een leuke manier kunt bijdragen. Neem ook eens een kijkje bij de Orde van de Klauw om meer te weten te komen over een groener en blauwer Oss of bekijk het stappenplan makkelijk groen in deze flyer.

Ook in Berghem gaat het regenwater terug de grond in

 

Paspoort

Wie
Gemeente Oss
Categorie
Planet
Global Goal
Duurzame steden en gemeenschappen
Klimaatactie
Doel
Afkoppelen verharding door het plaatsen van groen.
Toelichting
Afkoppelen regenwater van de riolering en infiltratie ter voorkoming van verdroging. Het verfraaien van de straat. Bieden van een leefomgeving voor insecten.