Laat kapotte spullen gratis repareren bij het Repair Café!

Hebt u een kapot broodrooster? Een kapotte fiets? Of een stoel waarvan een poot los zit? Het Repair Café repareert het gratis voor u! In de gemeente Oss zijn op dit moment vier Repair Cafés actief: Oss (Bonte Hoef én Schadewijk), Berghem, Geffen en Megen. De besturen van de Repair Café’s hebben besloten om meer samen te werken. Ook wordt er een vijfde Repair Café opgericht in Ravenstein.

Het repaircafé gaat weer open!

Het Repair Café is door het coronavirus al meer dan een jaar niet open geweest voor bezoekers. Steeds meer Repair Café’s gaan weer open. Rekening houdend met de coronamaatregelen. Dat betekent 1,5 meter afstand houden en de handen wassen.

  • Op vrijdag 10 september 2021 is het repaircafé open in het Wijkcentrum Schadewijk,  Leeuwerikstraat 2 Oss. Van 14.00 tot 17.00 uur.
  • Op 29 september 2021 is het repaircafé open in Wijkcentrum De Bonte Hoef,  De Vlasakkers 9 Oss. Van 9.00 tot 11.30 uur.

Bewoners kunnen hier spullen brengen die gerepareerd moeten worden. Ook kunnen ze kunnen meekijken en leren hoe dit gebeurt. Deskundige vrijwilligers gaan er mee aan de slag. Bij het Repair Café werken gepensioneerde vakmensen als vrijwilliger. Ze repareren kapotte spullen gratis voor u. In de gemeente Oss zijn er Repair Cafés in Oss, Berghem en Herpen. Hier werken onder andere fietsenmakers, elektronicamonteurs, elektriciens, messenslijpers en naaisters.

Werkkeet op het Duurzaamheidsplein

Gemeente Oss heeft op het Duurzaamheidsplein Oss een werkkeet geplaatst voor de medewerkers van het Repair Café. Hier werken de Repair Cafés vanaf 1 september samen om ingeleverde goederen uit elkaar te halen voor onderdelen. Deze onderdelen gebruiken ze bij de repareersessies van de Repair Cafés. Op deze manier kunnen de Repair Cafés nog meer spullen hergebruiken. De werkkeet is niet toegankelijk voor bezoekers.

Meer info

Voor vragen over het Repair Café kunt u contact opnemen met:

  • Berghem – rcberghem@gmail.com
  • Oss – g.rutten28@gmail.com
  • Ravenstein – Roncretier@ziggo.nl
  • Geffen- jtmceelen@gmail.com
  • Megen- erinacropolis@gmail.com