Laat kapotte spullen gratis repareren bij het Repair Café!

Hebt u een kapot broodrooster? Een kapotte fiets? Of een stoel waarvan een poot los zit? Het Repair Café repareert het gratis voor u! In de gemeente Oss zijn op dit moment vijf Repair Cafés actief: Oss (Bonte Hoef én Schadewijk), Berghem, Geffen, Ravenstein en Megen. De besturen van de Repair Café’s hebben besloten om meer samen te werken.

Het repaircafé gaat weer open!

Het Repair Café is door het coronavirus lang niet open geweest voor bezoekers. Steeds meer Repair Café’s gaan weer open. Rekening houdend met de coronamaatregelen. Dat betekent 1,5 meter afstand houden en de handen wassen.

  • Berghem: elke derde woensdag van de maand van 9:30 tot 11:30 uur
  • Geffen: elke laatste vrijdag van de maand van 14:00 tot 16:30 uur
  • Megen: elke eerste donderdag van de maand van 9:30 tot 11:30 uur.
  • Oss Bonte Hoef: elke laatste woensdag van de maand van 09:00 tot 11:30 uur
  • Oss, Wijkcentrum Schadewijk: elke tweede vrijdag van de maand van 14.00 tot 17:00 uur
  • Ravenstein: elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur

Bewoners kunnen hier spullen brengen die gerepareerd moeten worden. Ook kunnen ze kunnen meekijken en leren hoe dit gebeurt. Deskundige vrijwilligers gaan er mee aan de slag. Bij het Repair Café werken gepensioneerde vakmensen als vrijwilliger. Ze repareren kapotte spullen gratis voor u. In de gemeente Oss zijn er Repair Cafés in Oss, Berghem en Herpen. Hier werken onder andere fietsenmakers, elektronicamonteurs, elektriciens, messenslijpers en naaisters.

Werkkeet op het Duurzaamheidsplein

Gemeente Oss heeft op het Duurzaamheidsplein Oss een werkkeet geplaatst voor de medewerkers van het Repair Café. Hier werken de Repair Cafés vanaf 1 september samen om ingeleverde goederen uit elkaar te halen voor onderdelen. Deze onderdelen gebruiken ze bij de repareersessies van de Repair Cafés. Op deze manier kunnen de Repair Cafés nog meer spullen hergebruiken. De werkkeet is niet toegankelijk voor bezoekers.

Meer info

Voor vragen over het Repair Café kunt u contact opnemen met: