Duurzaam wonen informatiemarkt

Besparen, prettiger wonen en bijdragen aan het milieu. Iedereen doet wat. Janneke en Frans deden aanpassingen aan hun woning. Hoe zij dat deden, wat moeilijk ging en wat het resultaat is dat vertellen zij tijdens de Duurzaam Wonen Informatiemarkt. Laat je ook informeren over de Duurzaamheidslening en regentonnenactie. Wat doe jij?

PROGRAMMA

Gasloos maken van een jaren ’60 woning, uitdagingen en kansen
Één van de leden van onze coöperatie (Energiecoöperatie Oss, ECO) maakte in de periode 2010 t/m 2018 zijn woning energiezuinig en uiteindelijk gasloos. Frans Swaans vertelt over de hindernissen die hij daarbij moest overwinnen en over wat het opgeleverd heeft.

Natuur inclusief (ver)bouwen
Duurzaamheid is meer dan energiebesparing. Ook behoud en ontwikkeling van biodiversiteit is van belang. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige voorzieningen aan gebouwen zoals inbouwkasten voor broedende vogels.

Brabant Woont Slim
Wat past bij uw huis en uw portemonnee? Gaat u voor isolatie, HR++ glas of toch voor zonnepanelen? Om hier achter te komen biedt Brabant Woont Slim vrijblijvend energieadvies.

Janneke uit de Potgieterstraat

Janneke van den Berg Verbruggen uit de Potgieterstraat is er ook. Zij woont in een Nul op de Meter woning en is er om over haar ervaringen te vertellen. Inmiddels geeft ze als duurzaamheidsconsulent ook advies aan inwoners over duurzaam wonen.

Het programma wordt nog aangevuld.

 

Meer informatie

Categorie
Iedereen
Wie
Gemeente Oss, ECO, Vogelbescherming, Brabant Woont Slim
Wat
Informatiemarkt duurzaam wonen
Wanneer
woensdag 09 okt
Hoe laat
18:30-21:30
Waar
Gemeentehuis Oss, Raadhuislaan 2 5341 GM Oss
Aanmelden