Gratis bloemzaad om de bijen te helpen

Er zijn steeds minder bijen. Dat komt onder andere omdat ze te weinig voedsel hebben. En omdat er steeds minder beschutting en nestplaatsen zijn voor de bijen. Help de bijen door meer bloeiende planten in uw tuin te planten. U kunt zelf een gratis zakje biologische bloemenzaad ophalen bij het gemeentehuis. Ben snel, want we maar 100 zakjes klaar liggen (1 per persoon). Deze actie loopt tot eind april.

Waarom is de bij zo belangrijk?
De bij bestuift veel groente- en fruitgewassen. De bij zorgt er dus voor dat wij een ruime keus aan groente en fruit in de supermarkt hebben. Hoe mooi is het dan dat wij ook weer eten (bloemen) terug kunnen geven aan de bijen!

Hoe help je de bij?
Door planten in je tuin te plaatsen die op verschillende tijden in het jaar bloeien, hebben bijen het hele jaar door eten. U kunt ook een insectenhotel of een zandheuvel maken in de tuin voor bijen en andere insecten die belangrijk zijn om planten te bestuiven. Zo wordt je tuin een en echte Bed & Breakfast voor insecten.

Oss Bijvriendelijke gemeente
Nederland Zoemt heeft Oss benoemd tot Bijvriendelijke gemeente. Oss dankt deze titel aan de goede zorg voor de wilde bijen. Voor meer informatie over de bij ga naar: www.NederlandZoemt.nl