‘Alles krijgt bij ons een vierde en vijfde kans’

zegt Liesbeth Kersten, vrijwilligster bij Ruilwinkel Oss als ze uitlegt over hoe duurzaam de winkel is. ‘Ingebrachte boeken, servies, snuisterijen, hobbymateriaal en sinds kort kleding en kleine meubelen -met de nadruk op klein wegens beperkte ruimte- worden geruild en gaan mee naar huis met een nieuwe eigenaar. Sommige spullen komen vaker terug en krijgen zo meerdere kansen.’

Ontmoetingsplek

Behalve een winkel, heeft het gebouw aan de Schadewijkstraat 4 B de functie van koffiebar waar tientallen Ossenaren elkaar bijna dagelijks ontmoeten om samen een gratis kopje koffie te drinken en een praatje maken. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je hier van 13.30 tot 15.30 uur terecht om je CrOssjes (samenvoeging van Credits en Oss) aan te vullen of uit te geven. Op dinsdag is de winkel van 9.30 tot 11.30 uur ook open.

Uitbreiding

Met de verhuizing van het Talentcentrum naar het huidige pand is het assortiment uitgebreid met kleding en kleine meubelen. Daar zijn de vrijwilligers blij mee, want er is veel vraag naar kleding die schoon, heel en compleet is.

Vanwege het grote succes worden de openingstijden na de vakantie uitgebreid om nog meer mensen de gelegenheid te geven de winkel te bezoeken.

Voor de toekomst zijn er wensen om ook diensten aan te bieden naar de voorbeelden van Helmond en Goes.

Vrijwilligers gevraagd

Ruilwinkel Oss heeft nog plaats voor vrijwilligers die s ’middags tussen 12.30 en 16.30 uur tijd hebben de winkel te runnen en die vooral een luisterend oor kunnen bieden. Dus vind je het leuk om met mensen om te gaan, mee te helpen in de winkel en ben je elke week een middag beschikbaar, bel naar 06-836 633 38 of loop even binnen aan de Schadewijkstraat 4b. De koffie staat er altijd klaar. Ook als je komt voor te ruilen.

Paspoort

Categorie
People
Global Goal
Duurzame steden en gemeenschappen
Geen armoede
Goede gezondheid en welzijn
Ongelijkheid verminderen