Duurzaam onderwijs: Ixperium Oss

MBO De Leijgraaf heeft een opvallend leslokaal: De iXtruck. Deze truck laat mensen op locatie kennismaken met onderwijsvernieuwing en de technologieën van de toekomst. Daarmee is de iXtruck een mobiel verlengstuk van het iXperium Oss. Dat is een tech- en ontdeklab op het gebied van ICT, media en technologie.

Het iXperium is dé plek waar mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven zich kunnen professionaliseren op het gebied van blended learning. Ook social media, onderwijsontwikkeling en innovatie komen aan bod. Studenten experimenteren met de nieuwste technologieën. Ze leren hoe technologie een rol speelt in toekomstige beroepen. Door middel van makersonderwijs (STEAM) werken ze creatief samen aan ontwikkelingen van innovatieve oplossingen. Circulair en duurzaam denken en doen wordt hierbij concreet gemaakt.

Onder begeleiding van deskundigen kun je er aan de slag met de nieuwste apparaten en applicaties. Denk aan virtual reality, 3D-printers, foto-en videoapparatuur, mixed reality, robots, drones, lasersnijders, plotter en nog veel meer.
De bouw van de iXTruck is een afstudeerproject van Leijgraaf studenten in samenwerking met de regio.

Paspoort

Wie
iXperium Oss
Categorie
Planet
Global Goal
Duurzame steden en gemeenschappen
Eerlijk werk en economische groei
Industrie, innovatie en infrastructuur
Klimaatactie
Kwaliteits-onderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Doel
Studenten experimenteren met de nieuwste technologieën.
Toelichting
Een ontdeklab op het gebied van ICT, media en technologie.