Jess Design: Wat doen we met de rest?

‘Wat doen we met de rest? Dat is de vraag waar we ons regelmatig over buigen. Als eigentijds bedrijf gaan wij bewust om met mensen, grondstoffen en het milieu, dus nodeloos restmaterialen toevoegen aan de afvalberg is voor ons geen optie. Onze ontwerpers dagen we daarom graag uit decoratieve bijproducten te ontwikkelen.’ Aan het woord is Maarten van de Goor, directeur Jess Design, gevestigd in Oss.

De milieubewuste route

Ons leer komt binnen in het atelier en wordt onderworpen aan een strenge selectie: voor onze eetkamerstoelen, barstoelen, fauteuils en sofa’s zijn alleen de beste stukken goed genoeg. Het snijafval gaat vervolgens naar de interne stalenmakerij. De restanten hiervan worden gebruikt voor de patches. En van de kleine stukken die dan nog overblijven, worden onder meer onze visitekaartjes vervaardigd.

 

 

Decoratieve bijproducten

Met de patches als uitgangspunt, gaan onze designers aan de slag. De decoratieve kussens Lewis zijn inmiddels welbekend. Maar ook de speelse twist die de patches geven aan de stoelen Nelson en Mila en de verschillende barstoelen, vallen in het oog. Deze stoelen zijn altijd op voorraad, dus is een korte levertijd gegarandeerd. Met de kleinste afvalstukken experimenteren we momenteel met tafeldecoratie, zoals onderzetters, placemats en flessenhouders. Met de mogelijkheid ze tailor-made aan te bieden, met een gestanst logo.

Paspoort

Wie
Jess Design
Categorie
Planet
Global Goal
Duurzame steden en gemeenschappen
Eerlijk werk en economische groei
Industrie, innovatie en infrastructuur
Verantwoorde consumptie en productie
Doel
Gaan voor zo min mogelijk afval. En verwerken afval verwerken in nieuwe producten. Dragen bij aan circulaire economie.
Resultaten
Afval wordt grondstof.