Internationale belangstelling voor wereldburger!

De winnende Wereldburger Sunny Barbecue van Stijn Scholten wordt geproduceerd en komt op de markt! Dat is mogelijk door de samenwerking met Dalcofood, BBQuality, Lamers Bakkerijen, Daka plastics, leerlingen en personeel van Het Hooghuis en de gemeente Oss. Ondersteuning en begeleiding komt van de Kracht van New Business Oss. Leerlingen worden betrokken bij voucher aanvragen, marketing, strategie, communicatie en PR.

Duurzame Wereldburger

De Sunny Barbecue, een gezonde, duurzame en multiculturele Wereldburger komt in de schoolkantines van Het Hooghuis, ROC De Leijgraaf, verschillende horeca gelegenheden in Oss & omgeving. En….wellicht in de supermarkten van een bekende Brabantse familie. Voor de samenwerking komt er een stichting waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn. Deze partijen willen de winst besteden aan de verdere verspreiding van dit project aan andere scholen voor de educatie van jongeren.

EU-doelstellingen

Zelfs in Brussel heeft onze gedeputeerde van Nistelrooij belangstelling getoond en gevraagd of Stijn en betrokken partijen de Wereldburger komen aanbieden. Het project past namelijk helemaal in de EU-doelstellingen. Wobine Buijs, de burgemeester van Oss heeft op internationale conferenties in Brussel en Valencia dit project trots gepresenteerd en gaat dat binnenkort in Israël weer doen.

Elkaar inspireren

Vanuit Het Hooghuis gaan Jan van Vught en Marnetta van Raak in september een Gezonde Schoolconferentie bezoeken in Oslo en dit project presenteren. De doelstelling van Het Hooghuis is om contacten te leggen met gezonde scholen in Europa. Om elkaar te inspireren en een uitwisseling voor te bereiden. Het Hooghuis gaat namelijk door met dit project en gaat voor de toekomstige 15 prijswinnaars een Europese uitwisseling tot stand brengen.