Natuurwerkdag 2 november Lithoijen

Landschapsbeheer Oss zet zich samen met werkgroep Dorpslandschap Lithoijen op deze dag in voor het beschermen en behouden van de natuur in dit prachtige dorp. De vaste vrijwilligersgroep gaat aan de slag, en iedereen die een handje wil helpen is daarbij van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl, maar ook zonder u aan te melden en op 2 november rechtstreeks naar Lithoijen komen is ook prima.  We gaan op Weisestraat in Lithoijen aan de slag om de knotwilgen op de rabatten in het natuurgebied te knotten, nieuwe knotwilgen te planten, houtwallen te snoeien, bruggetje maken, maaiwerk uit te voeren etc.  We starten om 10 uur vanaf  de Weisestraat, midden in  het dorp Lithoijen. Om half 10 staat de koffie met cake klaar, om 12 uur pauzeren we met warme soep, en worstenbroodjes, en om 14.00 uur stoppen we en praten nog wat na onder het genot van een hapje en drankje.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap, planten en dieren. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen: zagen, snoeien en meer. En tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen ons daarbij helpen. Wil je graag regelmatig, of zelfs wekelijks werken ergens in de mooie natuur in het buitengebied van de gemeente Oss, wordt dan vrijwilliger van Landschapsbeheer Oss. Kijk op onze site www.landschapsbeheer-oss.nl voor meer informatie of aanmelden.

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij
De Natuurwerkdag is een initiatief van koepelorganisatie LandschappenNL. In Brabant zorgt Brabants Landschap voor de organisatie van de dag. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale vrijwilligersgroepen en IVN-afdelingen. Daarnaast doen diverse landgoedeigenaren, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland mee.