Stadse boeren in Oss

Ze willen stadslandbouw stimuleren door samenwerking te organiseren en te stimuleren. Vooral tussen verschillende mensen die bezig zijn met voedsel, zorg, educatie, sociale cohesie, wonen, groen, kunst, cultuur en milieu.

Ook in Oss?

Ja, juist in Oss zijn er stadse boeren. Buurttuin BergbOss is de grondlegger van stadslandbouw in Oss. In 2014 hebben voorzitter Ton Oomen en penningmeester Erwin van Litsenburg van Buurttuin BergbOss zich aangesloten bij de Stadse Boeren, een project van de Provincie. Zij zijn voor Oss de coördinatoren.

Stadslandbouw initiatieven en organisaties kunnen zich presenteren, opbrengsten kunnen geruild worden en nieuwe projecten kunnen worden gestart. Ook organiseren de Stadse Boeren fysieke bijeenkomsten zoals de Stadslandbouwdag waar mensen uit verschillende sectoren elkaar ontmoeten, informatie delen en debatteren.

Huidige projecten & buurttuinen

De volgende projecten maken onderdeel uit van de Stadse Boeren Oss community:

  • Buurttuin BergbOss
  • Talenttuin Vivaan, locatie: Berghemseweg in de schadewijk Oss
  • Buurttuin Ridderstraat, locatie: hoek Ridderstraat en Wethouder van Eschstraal
  • Buurttuin Ruwaard, locatie: achter serviceflat Sterrebos, aan de Brederostraat
  • Buurttuin Krinkelhoek, locatie: halverwege de Brabantstraat
  • Stadstuin Paulus

Meer weten?

Woon je in de gemeente Oss en heb je een vraag over moestuinieren? Wil je starten met een stadstuin of buurttuin in Oss en omgeving? Neem contact op met Ton (06-14919949) of Erwin (06-20668054).