Wereldmaaltijd viert jubileum!

Zaterdag 16 oktober organiseert Global Goals Oss samen met haar partners zoals Thuis in Oss, de Groene Engel, ROC de Leijgraaf en de Kunstfabriek voor de 10e keer de Wereldmaaltijd. En van deze jubileumeditie maken we een mooi feest.

Strippenkaart

Bij verschillende kraampjes kun je met een strippenkaart proeven van de vegetarische hapjes en zelf aanvullen met een salade uit de saladebar. De Wereldmaaltijd wordt muzikaal opgeluisterd door troubadour Jeroen Princen. Ook voor de kleine proevers hebben we entertainment geregeld.

Tijdens deze middag zal Global Goals Oss het Wereldmaaltijd stokje na 10 jaar overdragen aan Thuis in Oss. De locatie voor de Wereldmaaltijd is het Sint Barbara Park naast de Groene Engel tussen 15:00 uur tot 20:00 uur.

Strippenkaarten voor 10 euro, voor 4 hapjes kun je bestellen via https://groene-engel.stager.nl/web/tickets/111092979

Op 16 oktober kun je losse kaartjes van € 2,50 kopen. Omdat het feest is krijgen alle deelnemers van Global Goals Oss bij iedere strippenkaart een munt voor een gratis drankje.

Wat is Wereldvoedseldag?

Sinds 1979 is 16 oktober Wereldvoedseldag.  Er is wereldwijd genoeg voedsel beschikbaar om iedereen te voeden het is alleen ongelijk verdeeld. Deze dag gaat over bewustwording. We vragen hiermee aandacht voor deze ongelijkheid.

De Wereldmaaltijd is een lekkere voedzame maaltijd. Daarin zijn per persoon niet meer ingrediënten verwerkt dan er beschikbaar zouden zijn bij een eerlijke verdeling van voedsel wereldwijd.