0 € energiekosten voor Janneke!

De duurzaam verbouwde woning in de Potgieterstraat in Oss zocht een bewoner. Janneke won op 30 november 2016 een wedstrijd: een jaar lang wonen in het energieneutrale huis. Ze liet zien hoe ze op een creatieve manier duurzaam wonen in de Potgieterstraat wil promoten.

‘Wat de jury erg aansprak, is dat ik naast het wonen in een duurzaam huis nog meer wilde doen. Dus echt mijn levensstijl aanpassen. Als ik boodschappen doe, neem ik altijd mijn eigen tas mee. Ik probeer daarbij milieuonvriendelijke verpakkingen te vermijden. Ook scheid ik al mijn afval, doe zoveel mogelijk op de fiets. Dit in combinatie met mijn tomeloze enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat de jury mij als winnaar koos.’ 

 Janneke

Inmiddels woont Janneke al weer een tijdje in de Potgieterstraat: ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat het erg goed bevalt. Binnen is het lekker warm zonder dat ik de verwarming aanzet. Alles is er en alles werkt. Het wordt steeds meer mijn eigen fijne plek. Wonen in een duurzame woning geeft vooral veel gemak en comfort. Zo heb ik bijvoorbeeld waterbesparende kranen en wordt water verwarmd door de aarde. Zonder extra moeite, leef je al een stuk duurzamer.’

Woonprogramma

Hendriks Bouw en Ontwikkeling verbouwde de woning tot een duurzame woning. De woning heeft onder andere nieuwe isolerende gevels gekregen, een bodemwisselaar en warmtepomp, en zonnepanelen. Over de verbouwing van dit huis is een woonprogramma gemaakt!