154 regentonnen voor Oss

De regentonactie van de gemeenten samen met 21 deelnemende bedrijven was een groot succes. In de maand oktober zijn maar liefst 730 regentonnen met een kortingsbon van € 20 verkocht, waarvan 154 in Oss!

Waarom regenwater opvangen?

Jaarlijks gebruiken we per huishouden gemiddeld zo’n 2.000 liter schoon drinkwater voor de tuin. Met de droogte van afgelopen zomer nog in ons achterhoofd kan dat ook anders. Regenwater – ook al is het onregelmatig – valt gewoon gratis uit de lucht. Zonde om dit niet op te vangen in een regenton en te hergebruiken in de tuin. Ook bevat regenwater geen kalk, waarvoor het veel beter is voor plant en dier. Je kunt er zelfs zonder strepen je ramen mee wassen! Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig te worden gezuiverd. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond kan zakken. Ook zorgt een groene omgeving voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin.

Samen maken we het verschil

We zijn als gemeente trots op de resultaten en op de betrokkenheid van onze inwoners. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving! Blijf op de hoogte van alle acties van Operatie Steenbreek via:

www.oss.nl/bewonersbeherenbuurt