Arboretum is vol. Op naar fase 2!

Op zondag 18 februari 2018 zijn de laatste 10 bomen de grond in gegaan op Arboretum Geffen. Daarmee is het terrein nu vol. Een jaar eerder is er door de leden van de Stamtafel een kastanjeboom geplant op het terrein. Al snel ontstaat het idee een stamtafel op het Arboretum te plaatsen. In overleg met Arboretumbestuur wordt door De Kastaan te Nuland een STA-stamtafel vervaardigd uit de bomen van De Heesterseweg. Deze zijn hiermee een nieuwe leven ingeblazen.

Er is zorgvuldig gekeken naar waar de bomen het allerbeste tot hun recht komen op het terrein. ’’ Het zijn allemaal solitaire bomen die ruimte nodig hebben, anders krijg je een bos en dat is niet de bedoeling van een Arboretum’’, Vertelt Jan-Hein Stadhouders.

Het terrein is vol, en wat nu? “Er zijn genoeg ideeën en de tekeningen voor Arboretum fase 2 liggen al klaar. Ook de nieuwe samenwerkingsverbanden met Landschapsbeheer Oss en Landschapsbelang Maasdonk dragen bij aan een mooi een waardevolle initiatieven.’’ Aldus Harry Peters. Op de vraag of het bestuur goede hoop heeft op uitbreiding, reageert Peters positief: “Dat zou moeten lukken. Gemeente Oss geeft duidelijk aan dat onze burgerinitiatieven zeer op prijs worden gesteld. Het moet raar lopen als dit geen goed vervolg krijgt. Mensen die zich aanmelden voor het planten van een boom komen voor nu op de wachtlijst te staan.’’