Ben jij of ken jij die Duurzame Docent uit Oss?

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid? Werkt jouw schooldirecteur samen met scholen in ontwikkelingslanden?

Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Deel je verhaal en inspireer andere docenten om met duurzaam onderwijs aan de slag te gaan! Hier kun je jouw verhaal of dat van een collega of jouw docent vertellen. Alle docenten van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs worden uitgenodigd hun verhaal te delen.

Deelname aan Duurzame Docent 2020

Alle verhalen van docenten worden gedeeld op de website, ook is er de mogelijkheid om met een interview op de website te komen. Met het delen van de verhalen van alle duurzame docenten willen we Nederland inspireren het onderwijs verder te verduurzamen.

Deelnemers dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2020’. De jury kiest de Duurzame Docent, één docent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en een uit het hoger onderwijs.

Op 9 oktober, Dag van de Duurzaamheid, wordt bekend gemaakt aan de winnaars wie zich Duurzame Docent schooljaar 2020-2021 mag noemen. Op maandag 12 oktober is de feestelijke bekendmaking in een livecast van Pakhuis De Zwijger. De winnaars ontvangen hierover bericht via hun e-mail. En hou deze website in de gaten! We nodigen iedereen uit om verhalen te blijven delen in aanloop naar de verkiezing van Duurzame Docent 2020!

Hier kun je de verhalen van de meest inspirerende duurzame docenten van 2019 terug kan lezen:
lerenvoormorgen.org/nieuws/uitreiking-duurzame-docenten-2019

Geestelijk vader Duurzame Docent

Duurzame Docent is vanuit de Coöperatie Leren voor Morgen in 2017 gestart door Roald Severens, hij was -als bioloog en zelf oud docent- de geestelijk vader van Duurzame Docent. In oktober 2019 kregen wij het afschuwelijk nieuws dat Roald is overleden. Wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn inspiratie, enthousiasme en doorzettingsvermogen om Duurzame Docent een succes te maken en zullen dit in gedachte aan hem voortzetten. Wij missen hem enorm.