10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Op zaterdag 10 oktober van 12.00 tot 16.00 uur is het de Dag van de Duurzaamheid. En dat vieren we op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Deze middag kunnen jong en oud van alles doen en zien op het gebied van duurzaam leven!  Om 13.00 uur onthult wethouder van der Schoot samen met de kinderen de nieuwe Ontdekkast Duurzaamheid van de Elzenhoek.

 Met de educatieve Ontdekkast Duurzaamheid kunnen kinderen en hun ouders op een laagdrempelige en speelse manier ontdekken wat De Elzenhoek doet op het terrein en in de gebouwen om het klimaat te verbeteren.  Daarnaast inspireert de Ontdekkast met praktische voorbeelden voor thuis mensen om zelf ook duurzamer te leven. Want, zo blijkt: een eerste stap om duurzamer te leven, is helemaal niet zo ingewikkeld!

Workshop muziekinstrument maken

Voor de kinderen is er een workshop waarbij ze hun eigen muziekinstrument maken van recycle-materiaal. Tijdens deze creatieve workshop maken kinderen aan de hand van bouwpakketjes hun eigen muziekinstrument.  Er is keuze uit wel zeven verschillende soorten. Met het bouwpakketje, de uitleg en het gereedschap is het daarna tijd om de handen uit de mouwen te steken. Het eindresultaat is een instrument, gemaakt van puur recycle-materiaal. Natuurlijk moeten de muziekinstrumenten ook even uitgeprobeerd worden, een soort recycle concert dus.

 Mikmakkers en afvalspel

Heb jij ze al gezien? De Elzenhoek heeft nieuwe afvalbakken. Hier kun je je afval scheiden, zodat het afval grondstof wordt voor nieuwe producten. Weet jij in welke afvalbak het afval hoort? Doe mee met de Mikmakkers. Die zijn ook van de partij!

Oss Schakelt Door

Ook Oss Schakelt Door is erbij. Drink een kopje koffie of thee en krijg tips om energie te besparen, terwijl de kinderen een leuke kleurplaat kleuren.

Zon op je dak

Heb je een eigen woning en wil je zonnepanelen? Maar vind je de aankoop daarvan lastig? Of heb je niet het budget? Met het project ‘Zon op je dak’ biedt gemeente Oss een oplossing. Het gaat om een volledig pakket: van offerteaanvraag tot aan het installeren en 15 jaar onderhoud van de zonnepanelen. Inclusief verzorging van de BTW teruggave, een opbrengstgarantie én een financiële regeling met een gunstig rentepercentage. Het promotieteam van Zon op je Dak is er bij en vertelt hier graag meer over.

Wil je er bij zijn?

Van 12.00-16.00 is de boerderij alleen toegankelijk met een entreebewijs. Dat kun je die middag gratis krijgen bij een van onze medewerkers bij de poort. Zo wordt ervoor gezorgd dat het niet te druk wordt op het terrein. Zijn de kaarten op, dan moeten bezoekers even wachten totdat er weer een plekje is. En op = helaas op.