Blij met de lening voor zonnepanelen

De gemeente Oss biedt binnen het project Zon op je Dak een lening om zonnepanelen te plaatsen. Deelnemers, tot nu toe, geven aan dat de lening een reden was om met Zon op je Dak mee te doen*. “De lening maakt het mogelijk om de zonnepanelen te kopen, ook wanneer het geld er nu niet direct is, of je liever je spaargeld wilt bewaren.”

Wanneer sluit je een lening af en wanneer niet?

Als je je aanmeldt voor Zon op je Dak wordt er gevraagd of je een lening wilt. Het voordeel van direct betalen is natuurlijk dat je geen rentekosten betaalt. Bij een lening komt er een klein bedrag aan rente bij het bedrag wat je leent. Dit bedrag leen je van de gemeente. Je maakt dan gebruik van een speciale lening die een ontzettend lage rente heeft, namelijk 0,5%! Deze rente staat vast voor 15 jaar, dat betekent geen onaangename verrassingen.

Offerte

Heb je aangegeven dat je een lening wilt? Dan staat er in de uitgebreide offerte duidelijk omschreven wat de lening inhoudt, met de bedragen. De kosten in de offerte staan vast en veranderen niet. Waar je voor tekent is wat je krijgt, en niet anders.

Een voorbeeld om een gevoel te krijgen bij de kosten*.

Dit geldt voor 11 panelen.

Kosten Zonnepaneelinstallatie

€6.219

Dit is het bedrag wat je leent via de gemeente

Aflossing per maand

€35,78

Dit bedrag is inclusief de rente

Totale aflossing inclusief rente

€6.456,60

€ 35,87 * 12 maanden * 15 jaar

Dit betaal je in 15 jaar totaal aan rente

€ 237,43

Totale kosten €6.456,60 – lening €6.219,12

Je lost iedere maand een bedrag af aan de gemeente. Daar krijg je natuurlijk opgewekte zonnestroom voor terug, via je energieleverancier. Doe de postcodecheck op www.zonopjedak.nu

Gemeente Oss

Als je een lening afsluit ga je een contract aan met de gemeente. Die zorgt ervoor dat de maandelijkse aflossing automatisch wordt geïncasseerd. Bij het zetten van je handtekening van het contract, zorgt Zon op je Dak automatisch voor de betalingen.

Overzicht van de lening in jouw app*

Deze betalingen kun je volgen via je eigen bankafschriften of bankierapp. Je kunt ook zien wat je al hebt betaald en wat je nog moet betalen voor je lening. Na installatie krijg je toegang tot een systeem waarin je dat ziet.

Eerder aflossen

Je kunt natuurlijk ook eerder aflossen als je dit wilt. Het systeem rekent dan een nieuw (lager) maandbedrag uit. Wanneer je besluit om het totale bedrag na een tijd af te lossen, is dat ook mogelijk. Daarmee behoud je wel de afgesproken 15 jaar systeem- en opbrengstgarantie, service en onderhoud, maar heb je geen betalingsverplichting meer bij de gemeente.

 * bron: Kieszon