Boomfeestdag 2018

Op dinsdag 13 maart was de Boomfeestdag in Oss. Voor de 17e keer werd de boomfeestdag in Oss gevierd. Op een unieke manier voor Nederland. In plaats van bomen planten, doken 600 leerlingen van groep 8 het bos in om allerlei opdrachten uit te voeren. Zoals hutten bouwen, insecten hotels bouwen en Oss got Talent. Kinderen leerden spelenderwijs over het belang en de waarde van bomen. Maar vooral plezier hebben in de natuur staat voorop!

Punten scoren
Dit jaar deden er 27 groepen 8 mee aan de boomfeestdag. Door de opdrachten uit te voeren konden leerlingen punten verdienen. Vol overgave lieten de kinderen voor een jury hun talent zien. Bij het onderdeel Oss Got Talent testen ze hun bomenkennis tijdens De Grote Boomfeestdag Quiz. Ook speurde ze naar kriebelbeestjes en klusten ze aan insectenhotels. De meeste punten waren te behalen tijdens het hutten bouwen.

Boomfeestdagoorkonden
De groepen 8 streden met elkaar om de felbegeerde boomfeestdagoorkonde en de bijbehorende prijs voor de hele klas.  Dit deden ze bij het Ganzenven in Herperduin. Wethouders Johan van der Schoot en  Kees van Geffen brachten een bezoek aan de leerlingen om hen aan te moedigen