Duurzaam ontmoeten: denk mee over uw buurt

Dit voorjaar kunt u Duurzaam ontmoeten in de kernen van Oss. Kom naar jouw Buur(t)bus (van wooncorporatie Mooiland) en Klimaatwagen Kate (van Waterschap Aa en Maas). Iedereen is welkom voor een kopje koffie op het terras om mee te denken over een prettig woonomgeving, geef uw tips en tops.

Een plant voor een stoeptegel

Bij duurzaam ontmoeten kunt u leuke ideeën opdoen om uw eigen woonomgeving groener te maken. Bijvoorbeeld hoe u uw eigen tuin groen(er) kunt maken en hoe u een regenton kunt plaatsen. Dit zorgt voor meer koelte tijdens een hittegolf én minder wateroverlast bij hoosbuien. En als u een stoeptegel uit uw tuin meeneemt kunt u deze inruilen voor een plant.

Posterwedstrijd

Iedereen die de Duurzaam-poster duidelijk zichtbaar voor het raam hangt, maakt kans op een bon van €25 van het tuincentrum. Huurders van Mooiland ontvangen de flyer/poster in de brieven. Via de Dorpsraad zijn voor de overige bewoners van de kern posters te verkijgen.

Wanneer en waar?

U kunt Duurzaam ontmoeten in de kernen van Oss. Tussen 16.00 en 19.00 uur is iedereen van harte welkom op de volgende zes locaties.

Woensdag 8 mei  – Elzendreef Geffen, parkeerterrein sporthal Elzenstraat

Woensdag 15 mei  – Elzenstraat Megen, parkeerterrein naast huisnr 60

Woensdag 22 mei  – Kerkplein Haren, parkeerterrein voor de kerk

Woensdag 19 juni – Stationssingel Ravenstein, parkeerterrein links tegenover huisnr 15

Woensdag 3 juli – v Lennepstraat Herpen, parkeerterrein school

Duurzaam ontmoeten is een initiatief van Woningcorporatie Mooiland, Waterschap Aa en Maas en de gemeente Oss. Samen nemen zij verschillende maatregelen in de openbare ruimte om wateroverlast, verdroging en andere problemen door klimaatverandering te voorkomen. Maar hebben hierbij ook de hulp van de bewoners nodig. Zij willen graag door uw tips en tops weten wat er speelt in uw woonomgeving.