Acties van Buurkrachtteams groot succes

Oss loopt warm voor duurzaamheidsacties. Na een succesvolle zonnepanelenbijeenkomst georganiseerd door Buurkrachtteam Ussen Loovelt eerder deze maand, kon ook de zonnepanelenbijeenkomst van Buurkrachtteam Witte Hoef/Verdistraat deze week op veel animo rekenen. Van de 125 aanwezige buurtbewoners van Ussen Loovelt heeft meer dan de helft interesse in het speciale zonnepanelenaanbod. Ook bewoners van Witte Hoef/Verdistraat zien zonnepanelen zitten: meer dan 55 buurtbewoners woonden de bijeenkomst bij, zeker 19 mensen hebben interesse in het panelenaanbod. Buurtbewoners kunnen  tot en met 15 juni 2019 hun interesse aangeven op de buurkracht-app of door een mail te sturen naar  buurkracht.ussen.loovelt@gmail.com of zonnepanelenWHVerdi@gmail.com. Ook aanliggende buurten kunnen zich aansluiten.

‘Het is prachtig om te zien dat duurzaamheid leeft bij onze inwoners en dat veel mensen overgaan tot energiebesparende maatregelen. We steunen deze initiatieven van inwoners van harte en zijn blij met de samenwerking met Buurkracht. Dit steunt ons in onze ambitie een energieneutrale gemeente te zijn,’ aldus wethouder Johan van der Schoot.  Zowel het buurtteam Ussen Loovelt als het buurtteam Witte Hoef/Verdistraat laten het niet bij deze zonnepanelenactie; de eerste stappen voor een isolatieactie voor in het najaar zijn al gezet.

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website www.buurkracht.nl. Meer dan 350 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.