Gouden Oogappel voor Maartje Aarts

Maartje Aarts kreeg op maandag 25 september 2017 een Gouden Oogappel van wethouder Kees van Geffen. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij platform Global Goals Oss.

Handelsreis naar Azië

Maartje Aarts is sinds 2008 vrijwilliger bij Platform Millenniumdoelen Oss, tegenwoordig Platform Global Goals Oss. Sinds 2011 is zij voorzitter van de stichting. Mede dankzij de inzet van Maartje is Oss sinds 2013 officieel erkend als Fairtrade Gemeente en zijn er nu 100 bedrijven en organisaties aangesloten bij Global Goals Oss. Op voorspraak van Maartje Aarts bezocht burgemeester Buijs-Glaudemans in 2014 – tijdens een handelsreis naar Azië – een fairtrade fabriek in Vietnam. Bij de handelsmissie in 2015 ging Maartje namens het Platform Millenniumdoelen Oss mee naar Vietnam. In 2015 werd Oss derde in de wedstrijd ‘Meest Inspirerende Millennium Gemeente’. Onder aanvoering van Maartje heeft platform Global Goals Oss dit jaar de titel ‘Meest Inspirerende Global Goals gemeente’ gekregen (samen met Utrecht).

Eerder heeft Maartje zich ingezet als voorzitter van de ouderraad van het Mondriaan College en bestuurslid van de oudervereniging van het Titus Brandsma Lyceum.