Gratis banden op spanning tijdens viering Dag van de Duurzaamheid

Op zaterdag 9 oktober komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van Winkelcentrum de Ruwert. Met behulp van professionele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd. En als het nodig is opgepompt. Deze service is onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid, die in Oss wordt gevierd op 9 oktober. Het hoofdprogramma vindt plaats in NME De Elzenhoek.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk. De verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie!

Met de service ‘Band op spanning’ wordt op een concrete wijze een steentje bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. Gemeente Oss ondersteunt dit initiatief. En biedt alle bezoekers van het parkeerterrein bij Winkelcentrum Ruwert in Oss deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?

Servicemedewerkers staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning. En pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet meedoen?

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kunt u kenbaar maken bij onze medewerkers. Zij komen nooit ongevraagd aan uw auto.  Alleen als een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Vragen en informatie
Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl.
Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl