NME-centrum geeft herfstles

Herfstles ‘Als het kouder wordt’ van NME-Centrum De Elzenhoek in volle gang

Zo’n 1600 leerlingen uit Oss en omgeving doen momenteel mee aan het project ‘Als het kouder wordt’ voor groep 3 en 4. Door pindaslingers te rijgen voor de vogels, kriebelbeestjes te zoeken tussen bladeren, kleurrijke sieraden te maken van schapenwol, paddenstoelen te onderzoeken en de mooiste bladeren, kastanjes en eikels te zoeken in het park ontdekken de kinderen alles over de herfst.

 Het is herfst!

Na de vele regen en wind valt het niet meer te ontkennen: het is herfst! Ook in het leslokaal van het NME-Centrum is het de komende weken volop herfst. Zo is het lokaal helemaal aangekleed in herfstsferen met bladeren, paddenstoelen, kastanjes en dennenappels. Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje gaan de kinderen aan de slag met de verschillende herfstopdrachten. Zo bekijken de kinderen hun zelf gevonden kriebelbeestjes onder de loep, onderzoeken ze paddenstoelen, ontdekken ze dat het liedje ”Oh, dennenboom” eigenlijk helemaal niet klopt en maken ze een lekker pindasnoer voor de vogels.

Ook duiken de kinderen van groep 3/4 het park in op zoek naar spinnetjes, pissebedden en kevertjes. Dit is geen gemakkelijk taak in de herfst, omdat de beestjes warm wegkruipen in de bodem of onder een dik bladerdek. Maar als je goed genoeg zoekt, dan vind je er altijd wel ene paar. Trots komen de kinderen dan ook elke les weer uit het park met een heleboel zelf gevangen kriebelbeestjes, die ze mogen bekijken onder een echte microscoop.

Sieraden van schapenwol

Erg populair bij de kinderen is de opdracht waarbij ze van gekleurd schapenwol hun eigen sieraad mogen maken. Uiterst nauwkeurig zoekt elk kind het mooiste strengetje wol uit om vervolgens met water en zeep hiervan een mooie armband te maken. Zo komt de afgeschoren wintervacht van de schapen goed van pas!

Tot en met 17 november worden in het NME-centrum dagelijks 2 groepen ontvangen, behalve op woensdag- en vrijdagmiddag.