In gesprek met onze jongeren

Op 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag waren er verschillende activiteiten. Wethouder Johan van der Schoot ging in gesprek met leerlingen van het ROC en het Maaslandcollege en wethouder Kees van Geffen las de groepen 4 van de Nicolaasschool voor. Bij NME-Centrum en kinderboerderij de Elzenhoek proostten kinderen van basisschool de Fonkeling met een waterflesje op de dieren, dat iedereen zijn afval in de afvalbak gooit en dat iedereen zijn waterflesje gaat gebruiken. De Energie Coöperatie Oss was de hele dag in het gemeentehuis aanwezig om advies te geven over het besparen van energie in Oss.

Hun toekomst

Wethouder Johan van der Schoot: ‘Het is belangrijk om met onze jongeren te praten over duurzaamheid. Tenslotte gaat het om hun toekomst en die van hun kinderen. Dit gaan we dan ook zeker vaker doen!’ Hij sprak met leerlingen van 4 VWO en studenten van de richtingen laboratoriumtechniek, toerisme, marketing, ICT en de richting Entree.

Veel groen

De leerlingen gaven aan dat duurzaam leven belangrijk is voor de toekomst. Voor henzelf en hun kinderen. Wat dat inhoudt, werd in de gastles duidelijker. De leerlingen waren verrast door wat er allemaal al in Oss gebeurt.  Gesproken werd over wat er nodig is om de inwoners en bedrijven van Oss  in beweging te krijgen en wat je zelf daaraan kunt doen. De gedachtewisseling over wie Oss is, gaf een nieuw beeld. Maar dat Oss een stad is met veel groen, blauw en natuur daar waren ze het met elkaar over eens.

Persoonlijk benaderen

De wethouder vroeg de leerlingen hoe jongeren het beste kunnen worden bereikt. Zij gaven het advies om via de scholen op deze persoonlijke wijze aan jongeren te vertellen wat er nodig is om een duurzaam Oss te worden.