Komt er ook een Tiny Forest in Oss?

Een bos, zo groot als een tennisveld. Kun jij je het voorstellen? Dit bos – een Tiny Forest – is niet alleen een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Maar hoe maak je dat? Wat is de beste plek? Gemeente Oss, Stadse Boeren Oss en IVN gaan op woensdag 12 december met de bewoners rondom het Elzeneindpark daarover in gesprek.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen goed voor meer vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook fijn voor mensen. Het is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners en scholen bij betrokken zijn. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren over de natuur in een ‘buitenlokaal’ in het groen.

Waar komt dat bos in Oss?
In heel Nederland worden op dit moment tientallen Tiny Forest’s aangelegd. Ook de gemeente Oss wil er samen met bewoners een aantal aanleggen. Voor een eerste Tiny Forest zien we mogelijkheden in het Elzeneindpark.

Wie legt het bos aan?
De Stadse Boeren Oss zijn de initiatiefnemers voor het eerste Tiny Forest in de gemeente Oss. Zij willen samen met bewoners en scholen aan de slag om dit te realiseren. Wat moet er dan gebeuren om te zorgen dat het voor omwonenden en leerlingen een aantrekkelijke plek wordt? Er moet een ontwerp komen, de bodem moet voorbereid worden, bomen en bosplantsoen moeten geplant worden en daarna moet het een paar jaar onderhouden worden. En hoe leuk is het om excursies of gastlessen te geven in het bos. De gemeente Oss en de IVN helpen en faciliteren hierbij.

Meer informatie
Wil je meer informatie over een Tiny Forest? Mail dan naar Nina van Schagen, n.van.schagen@oss.nl, of kijk www.ivn.nl/tinyforest