Samen voor meer groen in de buurt

Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om gemeente Oss groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 18 mei een tegel in en je krijgt van de gemeente een gratis plant! Waarom? Samen kunnen we het verschil maken voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Groen is leven

Door veel verharding in tuinen blijft er nog maar weinig ruimte over voor de natuur. Wanneer er geen bloemen groeien, komen er geen insecten en kunnen (wilde) bijen en vlinders hun noodzakelijk werk niet doen. En minder insecten betekent ook minder voedsel voor vogels en vleermuizen. In een stenen omgeving vind je maar weinig leven.

Tegel eruit, plant erin

Lever zaterdag 18 mei één tegel of twee klinkers samen met de bon in en je krijgt een plant ervoor terug! Daarmee maken wij samen het begin om onze buurt te groener te maken. Met als bijkomend voordeel dat met meer groen het regenwater weer goed in de bodem kan zakken, riolen minder belast worden, het in de zomer niet zo heet wordt in de stad, fijnstof wordt afgevangen, mensen zich prettiger en gezonder voelen. De volgende bedrijven doen mee in Oss en omgeving:

  • Tuincentrum Coppelmans, Oss
  • Boerenbond – Pets Place, Oss
  • Tuincentrum Meijs, Heesch

Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit. Hoe meer tegels eruit en planten erin, hoe beter. Je kunt kiezen uit verschillende soorten planten (ter waarde van € 4) en op=op.

Samen zetten we ons in voor meer groen in de buurt!

Operatie Steenbreek organiseert de tegelruilactie zaterdag 18 mei gelijktijdig in gemeente Oss, Bernheze, Uden, Landerd, Meijerijstad en Boekel. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas.

Meer informatie:

www.oss.nl/groen