Schrijf je in voor de thematour!

Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

Heb je interesse in duurzaam wonen en wil je weten hoe je dat kunt aanpakken? Dan krijg je in mei de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Mundel van Wezenbeek en Stefan van der Velden uit Oss geven op 19 en 23 mei een online thematour in hun huis. Daarin geven zij uitleg over hun duurzame maatregelen, zoals de warmtepomp, balansventilatie en isolatie. Wil je meekijken? Schrijf je dan in via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Dinsdag 19 mei om 19.30 uur

De familie van der Velden renoveerde haar jaren ’70-woning tot energiezuinig huis. Zo is de woning geïsoleerd, voorzien van een hybride warmtepomp en liggen er zonnepanelen op het dak. ‘Door alle tegengestelde adviezen is het niet altijd makkelijk keuzes te maken,’vertelt Stefan. Door op dinsdagavond 19 mei zijn ervaringen te delen, wil hij anderen graag op weg helpen.

Zaterdag 23 mei om 14.00 uur

Op 23 mei kunnen mensen ook binnenkijken bij huiseigenaar Mundel van Wezenbeek. Zij heeft allerlei energiebesparende maatregelen toegepast in haar bungalow, zoals isolatie, centrale balansventilatie en zonnepanelen. Tijdens de online thematour neemt zij gasten mee in haar stappenplan voor de woning.

De online thematours

In heel Nederland zijn er dit voorjaar online thematours. Het is een alternatief voor de reguliere thematours van de Nationale Duurzame Huizenroute. Normaal ga je dan op bezoek bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. Je krijgt de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar om tot een plan te komen voor jouw eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Binnenkort organiseren we nog een derde online thematour in Oss.