Speak Up! Contest scholieren

Aandacht op scholen voor een eerlijke, duurzame toekomst in jouw buurt. Global Goals Oss roept jou op om je stem te laten horen; SPEAK UP! Dit is een online speaking contest. Wij doen dit in samenwerking met Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum, Maaslandcollege en Het Hooghuis Mondriaan College.

Extra studiepunten en leuke prijzen
De opdracht luidt:
Bedenk een idee en spreek je uit voor een eerlijke, duurzame toekomst in jouw buurt en gemeente. Wat moet ANDERS, BETER, SNELLER? Stuur een filmpje van 2-5 minuten waarin jij jouw idee in een vlammende speech pitcht. Hoe origineler hoe beter. Insturen kan tot en met 22 februari 2021 naar communicatie@globalgoalsoss.nl.

De scholen ondersteunen deze wedstrijd door er extra aandacht aan te besteden in hun lessen Nederlands. Daarnaast geldt voor alle leerlingen dat zij door deelname extra studiepunten kunnen verdienen. De finalisten winnen ook nog leuke prijzen.

Finale in de Raadzaal in Oss
Uit alle inzendingen worden 9 finalisten geselecteerd, drie uit iedere groep. Zij strijden op 10 maart vanaf 14.00 in de Raadszaal in Oss om de hoofdprijs. Global Goals Oss heeft een inspirerende gast uitgenodigd die deze middag gaat begeleiden.
De life speeches van de 9 finalisten worden door een jury van 5 prominente Ossenaren beoordeeld. Dat zijn onder andere Ehssane Gounou, Jack van Lieshout, Roland Kerssemaker en Ricardo Jenkins.

Meer informatie
Meer informatie over de wedstrijd en voorwaarden voor deelname kun je vinden op de website van Global Goals Oss https://globalgoalsoss.nl/online-speaking-contest-osse-scholieren-speak-up/. De jongerenwerkgroep van Global Goals Oss heeft ook een promotiefilmpje gemaakt je kunt bekijken op YouTube.

Wil je meedoen? Dan kun je voor meer informatie ook terecht bij jouw docent Nederlands.

Wat zijn de Global Goals?
De Global Goals oftewel de Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De Global Goals zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties, waaronder Nederland.

Wie is Global Goals Oss?
Global goals Oss is een vrijwilligersorganisatie. Wij werken met passie, kennis en liefde aan de 17 Global Goals in de gemeente Oss. Voor een wereld die meer duurzaam en fair wordt voor iedereen. Door lokaal aandacht te schenken aan deze 17 doelen, brengen we ze dicht bij huis en besteden we aandacht aan initiatieven in alle buurten, wijken en dorpskernen van de gemeente Oss. Meer informatie over Global Goals Oss en de doelen vind je op www.globalgoals.nl of www.sdgnederland.nl/sdgs/.