Energy Challenges daagt scholieren uit!

Doen jullie mee? Opgeven kan nog steeds, maar wacht niet te lang…

Het team van Energy Challenges heeft de afgelopen periode veel basis- en middelbare scholen bezocht. Zij gaan vanaf januari van start met de nieuwe campagne 2020-2021. Zit jouw school hier nog niet bij? Geen probleem. Aanmelden is nog steeds mogelijk.

Kick-Off op eigen school

Door COVID-19 zijn we namelijk niet in staat om grootschalige kick-off evenementen te organiseren. De kick-off’s vinden nu plaats op de school zelf. Hier doen we samen met de leerlingen de energie-inspectie-speurtocht. De hele school wordt hierbij onderworpen aan alle aspecten van duurzaamheid. We kijken naar de isolatie van het pand, de verwarming, het gebruik van stroom en gas, de ventilatie en de verlichting. Wat voor lampen hangen er bijvoorbeeld op school? Deze inzichten geven – samen met het van dag-tot-dag verbruik van energie uit ons online online-monitoringssysteem – een mooi beeld voor de leerlingen over hoe het er voor staat op ‘hun’ school.

Zelf thema kiezen

De energie-inspectie vormt de aftrap van een leuke, leerzame campagne waarin bewustwording rondom energieconsumptie centraal staat. Wist je dat deelnemende scholen alleen door de gedragsverandering gemiddeld minimaal 15% op hun energienota besparen? Doordat de leerlingen zelf een thema mogen uitkiezen, zijn ze erg betrokken. Ze passen hun gedrag aan. Dat zien we vervolgens ook in hun omgeving; die worden aangestoken door het enthousiasme van de kinderen en jongeren.

Deze aftrap op de eigen locatie zorgt ervoor dat wij flexibel zijn wat het startmoment betreft. Enthousiast geworden door deze nieuwsgierig? Dan kun je je school dus direct aanmelden.

Aanmelden kun je hier: https://www.energychallenges.nl/contact