TV-uitzending De Afvalrace op 6 oktober

Het RTL Telekids TV programma Hou ’t Schoon- De Afvalrace met basisschoolleerlingen uit gemeente Oss kun je zien op zondag 6 oktober. De uitzending is om 16.35 uur op RTL 8 bij RTL Telekids. De herhaling is op zaterdag 12 oktober. De Afvalrace is een TV spelshow waarin basisschoolleerlingen op een speelse manier kennis maken met de thema’s zwerfafval en afval scheiden.

Hou ’t Schoon – De Afvalrace

De opnames waren op zondag 2 juni in het park bij speeltuin Elckerlyc en NME-centrum en kinderboerderij de Elzenhoek. Basisschoolleerlingen uit de gemeente Oss van 8 jaar en ouder deden mee aan het programma. De kinderen speelden verschillende spelrondes. Na iedere ronde vielen er deelnemers af, met als slot een spannende finale. De winnaars van de Afvalrace krijgen een les Youtube filmpjes maken van de  bekende Youtuber Gio. Samen maken ze een vlog over zwerfafval en afval scheiden.

Lespakket scholen

Naast het TV programma kregen alle basisscholen in de gemeente Oss het Hou ’t Schoon-lespakket. Zo maken kinderen op een speelse manier kennis met het onderwerp afval. Gemeente Oss vindt educatie over (zwerf-)afval belangrijk. We geven gratis gastlessen op scholen en organiseren rondleidingen op het Duurzaamheidsplein. Ook organiseren we opruimacties voor leerlingen. Speciaal voor kinderen op de basisschool is er kinderclub MikMak genaamd. Hier kunnen kinderen gratis lid van worden. Kijk voor meer informatie op www.mikmakkers.nl.

De samenwerking met Hou ’t Schoon – De Afvalrace draagt bij aan kinderen bewust maken van hoe ze moeten omgaan met afval.