Het Verwonderhuis officieel geopend!

Op woensdagmiddag 7 maart is het Verwonderhuis feestelijk geopend. Er is hart gewerkt aan de nieuwe educatieve ruimte op de Elzenhoek. De Elzenhoek wilde graag een ruimte waar bezoekers ook tijdens koudere en nattere dagen naar binnen kunnen gaan om van alles te leren over het wonderlijke dierenrijk.

Het Verwonderhuis
In dit bijzondere huis is van alles te zien en te horen over de bijzondere dierenwereld.  Zo ontdek je in de woonkamer weetjes over de afvalopruimers van het dierenrijk. In de keuken over hoe en wat dieren eten. In de badkamer over poep en badderen. En in de slaapkamer over het liefdesleven van de dieren. Doordat je op ontdekkingstocht gaat kom je allerlei weetjes te weten over de bijzondere dierenwereld. Volgens de filosofie van De Elzenhoek onthouden kinderen maar ook hun ouders en grootouders dingen beter als ze spelenderwijs leren.

De opening
Tijdens de opening was er een knutsel activiteit waarbij kinderen hun eigen houten verwonderhuisje voor thuis mochten versieren. Daarna werd het huis officieel geopend door wethouder Johan van der Schoot. Vervolgens mocht iedereen het huis voor het eerst ontdekken.