Wat weet jij van ventilatie?

Ventileren is veel in het nieuws geweest rondom de coronacrisis. Het is zelfs de vierde basisregel geworden van de regering. “Zorgen voor frisse lucht”. Ventilatie is ook belangrijk omdat er steeds meer geïnvesteerd wordt in isolatie. Daarom stelt Oss Schakelt Door de vraag: “Wat weet u van ventilatie?”. Op www.ossschakeltdoor.nl staat tot en met 24 september een enquête met vragen.

Frisse lucht binnen en buiten
Het lijkt een open deur, maar frisse lucht is belangrijk voor iedereen. Buiten kan er in de gemeente op veel plaatsen een frisse neus gehaald worden. Daarom werkt Oss Schakelt Door samen met de toeristische informatiecentra in de gemeente.

TIR (Ravenstein) en TIO (Oss) stellen prijzen van €30,- beschikbaar om te verloten onder de ingevulde enquêtes. TIM (Megen) geeft 10 x 2 kaarten weg voor een stadswandeling door Megen. Deze worden verloot onder de goede inzendingen van de woordzoeker in de Regio Oss van woensdag 1 september.

Combinatie met isolatie

Ventilatie is een must in combinatie met isolatie. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de huiseigenaren binnen een paar jaar gaat investeren in isolatie. Daarom organiseert gemeente Oss de mogelijkheid om gezamenlijk isolatie in te kopen. Het gaat om glasisolatie (HR++-glas), spouwmuurisolatie en vloerisolatie. 12 oktober a.s. is er een gratis online informatiebijeenkomst over deze actie. Inschrijven kan al op www.ossschakeltdoor.nl. De antwoorden van de enquête over ventilatie komen dan ook aan bod.

www.ossschakeltdoor.nl