Wil je ook een Tiny Forest in jouw buurt?

Op 11 maart 2019 begon de aanplant van een Tiny Forest in Elzenhoekpark in Oss. Leerlingen uit groepen 5 tot en met 8 van Montessorischool Elzeneind staken samen met buurtbewoners en vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij, en geeft jong en oud de kans om de kleine wildernis (Tiny Forest) in hun eigen wijk te ontdekken.

Meld aan als initiatiefnemer!

Wil je ook een Tiny forest bij jou in de buurt? Meld je dan aan als initiatiefnemer. Op de site https://www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer-worden vind je hier meer informatie over. Doe dit vóór 5 april 2019. De gemeente Oss wil ook dit jaar weer proberen om partnergemeente te worden. Dit houdt in dat de gemeente zich gaat inzetten om nog eens drie Tiny forests in de gemeente Oss te realiseren. Per provincie wordt er één gemeente uitgekozen om partnergemeente te worden.

Tiny Forest: kleine wildernis

Een kleine wildernis is een dichtbegroeid minibos, van de buurt. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij, en geeft jong en oud de kans om de wildernis in hun eigen wijk te ontdekken. Zo komen mensen niet alleen in contact met de natuur, maar ook met buurtgenoten. Want een kleine wildernis maak je samen.

Dichtbegroeid bos

Een kleine wildernis heeft de grootte van een tennisbaan. En wordt aangelegd volgens de 100% organische Tiny-Forest methode van Shubhendu Sharma en Akira Miyawaki. De bossen die volgens deze methode worden aangelegd zijn na 10 jaar dichter begroeid en soortenrijker dan traditionele bosplantsoenen. IVN wil met het project onderzoeken of deze methode van bosbouw ook in Nederland werkt en hoe het aanleggen bijdraagt aan betrokkenheid bij de natuur.

De Stadse boeren, IVN, wijkraad, Montessorischool Elzeneind, buurtbewoners, gemeente provincie hebben de aanleg van het bos mogelijk gemaakt.