Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Oss

Leerlingen van Montessorischool Elzeneind in Oss hebben afgelopen maandag het eerste Tiny Forest in Oss aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer Stadse Boeren Oss, IVN Natuureducatie, gemeente Oss en buurtbewoners. Het minibos is geplant in het Elzeneindpark bij NME- kinderboerderij De Elzenhoek. Gedeputeerde Johan van den Hout van provincie Noord-Brabant en wethouder Johan van der Schoot kwamen deze middag de naam onthullen: Tiny Forest Klein bOss.

Wethouder Johan van der Schoot: “Oss is een groene gemeente. Ook in de stad. En toch willen we nog meer groen. Dat helpt in het opvangen van de klimaatverandering. Groen neemt CO2 op, zorgt voor zuurstof en helpt de effecten van wateroverlast en droogte op te vangen. En groen draagt bij aan een fijne leefomgeving en biodiversiteit. Daarom is het fantastisch dat we samen met de kinderen Montessorischool Elzeneind Oss ons eerste Tiny Forest aanplanten! Heel mooi dat dit gerealiseerd wordt in samenwerking met de school, de buurt, Stadse Boeren Oss, IVN Natuureducatie en medefinancier provincie Noord-Brabant.”

Elke buurt zijn eigen minibos

De komende twee jaar wil IVN zo’n 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Provincie Noord-Brabant doet hier een schepje bovenop door ook minstens 14 Tiny Forests te ondersteunen.

Gedeputeerde Johan van den Hout: “De provincie Noord-Brabant zet in op bescherming en ontwikkeling van de Brabantse natuur en het landschap. De komst van Tiny Forests sluit hier uitstekend bij aan. De minibossen vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een gezonde verblijfplaats voor mensen.”