De Afvalrace komt naar Oss

Het RTL Telekids TV programma Hou ’t Schoon- De Afvalrace komt naar Oss. De opnames zijn op zondag 2 juni in het park tussen speeltuin Elckerlyc en kinderboerderij de Elzenhoek. Hou ’t Schoon- De Afvalrace is een TV spelshow waarin basisschoolleerlingen op een speelse manier kennis maken met de thema’s zwerfafval en afval scheiden.

Hou ’t Schoon – De Afvalrace

Basisschoolleerlingen uit de gemeente Oss van 8 jaar en ouder kunnen meedoen aan het programma. Er is geen auditie of casting, aanmelden is meedoen! De kinderen spelen verschillende spelrondes. Na iedere ronde vallen er deelnemers af, tot slot volgt er een spannende finale. De winnaars van de Afvalrace krijgen een les Youtube filmpjes maken van een bekende Youtuber. Samen maken ze een vlog over zwerfafval en afval scheiden. Naast de opnames zijn er op de opnamedag allerlei activiteiten in het park. Zo is er bijvoorbeeld een gemeentequiz waaraan inwoners van de gemeente mee kunnen doen. Daarbij zijn leuke prijzen te winnen!

 Lespakket scholen

Naast het TV programma krijgen alle basisscholen in de gemeente Oss het Hou ’t Schoon-lespakket. Zo maken kinderen op een speelse manier kennis met het onderwerp afval. Gemeente Oss vindt educatie over (zwerf-)afval belangrijk. We geven gratis gastlessen op scholen en organiseren rondleidingen op het Duurzaamheidsplein. Ook organiseren we opruimacties voor leerlingen. De samenwerking met Hou ’t Schoon – De Afvalrace draagt bij aan kinderen bewust  maken van hoe ze moeten omgaan met afval.

Aanmelden

Het werven van deelnemers op alle bassischolen in de gemeente Oss start binnenkort. Maar aanmelden is nu ook al mogelijk via http://www.houtschoon.nl/oss-aanmelden.html.