Ook een Tiny Forest in je buurt?

Wil je ook een minibos in jouw eigen wijk of dorp hebben? De gemeente Oss en het IVN zijn samen op zoek naar een locatie voor een Tiny Forest. Help ons met de zoektocht naar een mooie locatie voor meer groen.

Wat is een Tiny Forest ?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid minibos. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het minibos biedt kinderen van de basisschool een buitenlokaal, waar ze van alles leren over de natuur. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een fijne, groene plek. Een minibos zorgt ook voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Voorwaarden Tiny Forest
De locatie moet minstens 250m2 groot zijn. Anders kan het geen mini bos worden. De locatie moet openbaar zijn, dus altijd toegankelijk voor mensen. Bij voorkeur dicht bij een basisschool. Ook moet de school groenlessen gaan geven op de locatie en kan daarvoor een lesprogramma bij de IVN aanschaffen. En de buurt moet het er mee eens zijn.

Aanleg en onderhoud
Buurtbewoners mogen samen met de kinderen van de basisschool het minibos ontwerpen. De hovenier legt de paden aan en zorgt ervoor dat de kinderen zelf de bomen en struiken kunnen aanplanten. Kinderen en buurtbewoners voeren samen het onderhoud uit aan het minibos.

Aanmelden of vragen
Weet u een geschikte locatie en/of wilt u meehelpen of meer informatie ontvangen? Reageer vóór 1 september 2020. Kijk op de www.ivn.nl/tinyforest of stuur een mail naar de gemeente Oss via bomen@oss.nl of bel 140412.

<W>www.oss.nl/tinyforest