Dag van de Duurzame Verpakking 7 juni 2021

Circulariteit, hoe zit dat in de realiteit?

Circulariteit, hoe zit dat in de realiteit? Deze vraag staat centraal in het programma van de Dag van de duurzame verpakking 2021. Vier enthousiaste studenten van de HAS Hogeschool organiseren deze inspirerende en prikkelende dag. Een dag met een programma dat gaat over duurzaam verpakken en circulariteit. Het programma begint op maandagmiddag 7 juni om 13.00 en duurt tot 16.30 uur. Het is live te volgen vanuit de Groene Engel. Deelname is gratis! Je kunt je aanmelden via de website www.dagvandeduurzameverpakking.nl!

De consument en afnemer vinden duurzaam verpakken en circulariteit steeds belangrijker. Maar circulariteit, wat is dat nu eigenlijk? Hoe ziet de circulaire toekomst eruit? En hoe zet je ontwikkelingen om in kansen?

Interessante sprekers

Tijdens de Dag van de Duurzame Verpakking nemen Maaike Mulder-Nijkamp en Bjorn de Koeijer van Packalicious je mee in de wereld van circulariteit. Ze geven jou een verfrissende blik op dit onderwerp.

Rick van Asperen begeleidt op een interactieve en inspirerende wijze een mega brainstorm. Hoe ga jij als persoon het beste om met de visie van de consument? Samen met jou gaan de studenten op zoek naar een antwoord. Want samen kom je verder dan alleen! Naast de behoeften van de consument, kijken we ook naar de toekomst van de industrie. Wat heeft die te bieden en welke aanstormende trends komen eraan? Samen met Richard Achterberg van SUEZ recycling, Leo Klapwijk van Nutripack Benelux, Rens van der Rakt van Vetipak en Pieter Imhof van TNO bespreken we hoe de theorie werkt versus de praktijk.

Innovaties en kansen

De studenten beschrijven deze dag als volgt: “We gaan samen met jou kijken naar huidige uitdagingen, spraakmakende innovaties en kansen voor de toekomst op het gebied van duurzaam verpakken. Daarbij laten we ter inspiratie zien hoe de verpakkingsindustrie in Oss bezig is met circulair verpakken. Je verlaat de sessie met nieuwe ideeën, meer begrip van circulariteit en kansen voor de toekomst!”

Meer informatie

Het event ‘Dag van de Duurzame Verpakking’ is onderdeel van het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. De Regiodeal Noordoost-Brabant maakt het Innovatieprogramma mogelijk. Meer weten over het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss? Mail dan naar c.hagenstein@oss.nl , n.bloem@oss.nl of d.loth@has.nl