Doe mee: een uur het licht uit voor de aarde

Staat Earth Hour al in jouw agenda? Op zaterdag 27 maart van 20.30 tot 21.30 uur doen we over de hele wereld weer 1 uur het licht uit. Met Earth Hour 2021 vraagt Wereld Natuur Fonds (WWF) aandacht voor de kwetsbare natuur op aarde. Ook gemeente Oss doet mee omdat we de toekomst van onze aarde belangrijk vinden. Het licht gaat uit van het gemeentehuis van Oss, het kunstwerk De Pil, de Gemeentewerf, de Molen in Ravenstein, de Molen in Lith en op de rotondes van De Os, Het Zwaard en de Waterdrager.

Doe samen met ons mee!

Miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 185 landen over de hele wereld doen mee aan deze internationale campagne. Van de Eiffeltoren in Parijs tot het Opera House in Sidney. Van de Erasmusbrug in Rotterdam tot de Martinitoren in Groningen en zo ook in de gemeente Oss. Als Global Goals gemeente hebben we aandacht voor duurzaamheid en het klimaat. Doe samen met ons mee!

Livestream

Tijdens Earth Hour organiseert WWF-Nederland van 20.15 tot 21.45 uur Earth Hour LIVE. Dat is een livestream met muziek, interessante sprekers en inspirerende initiatieven. Als het licht uitgaat om 20:30 uur gaat de livestream op zwart. Dan kun je Earth Hour LIVE als podcast beluisteren.

Conferentie en petitie

2021 is een cruciaal jaar voor de natuur op aarde. Wereldleiders beslissen tijdens de Biodiversiteitsconferentie dit najaar over de aanpak tegen biodiversiteitsverlies, ontbossing en klimaatverandering. De natuur zelf heeft geen stem. Maar wij wel. WWF wil laten zien hoe groot de steun is voor natuur en hiermee politici bewegen om de juiste keuzes te maken. Om onze natuur te beschermen en te herstellen. Tijdens Earth Hour wordt wereldwijd op een symbolische manier aandacht gevraagd voor die kwetsbare natuur. Door met zijn allen het licht uit te doen. Én door de petitie Voice for the Planet te tekenen. De stemmen van deze petitie biedt WWF aan op deze belangrijke conferentie.

De gemeente Oss is een Global goals gemeente.

Deze actie draagt bij aan Global goal: 13 Klimaatactie. De Global Goals zijn 17 doelen die gelden voor alle landen en voor alle mensen. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

Meer informatie:

https://www.wwf.nl/kom-in-actie/earth-hour

www.oss.nl/globalgoals