Maak kans op een Energieadvies op Maat

Heb je een huis gekocht en wil je graag energie besparen? Ben je op zoek naar een nieuw apparaat? Begin aan de keukentafel met een energiecoach van Brabant Woont Slim. Plan in juli 2021 een gratis keukentafelgesprek. Dan maak je kans op een compleet plan om je huis energiezuinig te maken t.w.v. €375,-. Kijk snel op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender

Energielabels laten zien hoeveel een huis of apparaat aan energie kost. Voor huizen èn apparaten zijn de regels pas veranderd. In juli lees je daarom bij Oss Schakelt Door alles over de energielabels. Wat de veranderingen zijn, maar ook hoe je het label gebruikt wanneer je een huis of apparaat koopt. Weet wat je kiest. Lees het energielabel!

Energielabels voor huizen

Een huis moet vanaf 2015 al bij verkoop of verhuur een energielabel hebben. Er wordt per 1 januari 2021 strenger gekeken naar de woning bij vaststellen bij het energielabel. Maar als koper zie je het verschil niet tussen het oude en nieuwe label. Op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender  vind je de informatie over:

  • wat een energielabel nu eigenlijk is;
  • hoe het wordt berekend;
  • wat je aan een makelaar moet vragen;
  • wat het verschil is tussen het oude en nieuw label.

Energielabel voor apparaten

Op veel apparaten zitten energielabels. Veel van die labels zijn per 1 maart 2021 veranderd. Wat eerst een A++ kreeg heeft nu soms wel een C. En de apparaten zijn gewoon hetzelfde zijn gebleven. In de winkel staan de apparaten met een oud en een nieuw label door elkaar. En het verschil zie je niet meteen.

Ga je deze sportzomer een nieuwe tv of koelkast kopen? Lees dan het label dus goed wanneer je zo energiezuinig mogelijk wilt kopen. Op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender staat informatie om je daar bij te helpen.