MHC Oss bouwt een energieneutraal clubhuis

MHC Oss bouwt een nieuwe kleedaccommodatie met clubhuis op sportpark De Rusheuvel in Oss. Voor de hockeyclub de ideale gelegenheid om deze accommodatie energieneutraal te maken. Het bespaart elk jaar bijna € 17.000 aan energiekosten. De gemeente helpt MHC Oss om de extra kosten voor de installaties te betalen met een duurzaamheidsbijdrage van € 45.000 voor de kleedaccommodatie en een lening van € 85.000 voor het clubhuis. MHC Oss verwacht dat de investering in vijf jaar is terugverdiend. De nieuwe accommodatie is in mei 2018 klaar.

Wethouder Kees van Geffen: ‘Het is de ambitie van de gemeente om in 2050 energieneutraal te zijn. Mooi dat een grote vereniging als hockeyclub MHC Oss het initiatief neemt om daar hun steentje aan bij te dragen. Een goeie stimulans om met gemeente en andere verenigingen te werken aan een energieneutraal sportpark Rusheuvel.’

Energieneutraal in 2050

De gemeente Oss heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Eén van de uitgangspunten is om bij renovatie of nieuwbouw een gebouw zo veel als mogelijk energiezuinig te maken. Dit geldt ook voor de kleedaccommodatie van MHC Oss.  In 2015 maakte MHC Oss de plannen voor renovatie. Toen was een energiezuinig gebouw nog geen uitgangspunt. Dat gebeurt nu alsnog door het gebouw energieneutraal te maken en zonder gasaansluiting te bouwen. De duurzaamheidsbijdrage van de gemeente Oss is in lijn met andere bijdragen voor duurzame sportaccommodaties zoals bij MOSA’14 (Oijen) en Berghem Sport (Berghem).