Mooie acties in Oss tijdens Duurzame Huizenroute 2017

Op 4 en 11 november doen verschillende inwoners van Oss mee aan de Duurzame Huizenroute 2017. Zij stellen hun huis open om te laten zien wat je kunt doen om energie te besparen. Op het pleintje in de Potgieterstraat werken inwoners, bedrijven, Buurkracht, Brabant woont slim en gemeente Oss samen. Er is een mooi programma opgesteld voor 4 november.

Gluren bij de buren met rondleidingen

Potgieterstraat 119 zet tijdens de Duurzame Huizenroute op 4 november de deuren open. Voor Buurkracht buurt Schrijverskwartier aanleiding om hierbij aan te sluiten met de actie Gluren bij de Buren. Voor de buurt Schrijverskwartier is er ook een energyparty georganiseerd. Met een energieparty willen we gezelligheid en inspiratie combineren. Daar is een energieadviseur die vragen van gasten beantwoordt op basis van hun energierekening en inventarisatieformulier.

Naast nummer 119 staat speciaal voor de buurt ook bij nummer 129 de deur open van 11.00 tot 14.30 uur. Om 11.00 en 13.00 uur zijn er rondleidingen en tussendoor is er een walking lunch op het pleintje. Verschillende leveranciers die eerder voor de buurt acties hebben gedaan zijn aanwezig en vertellen je meer over muur- en vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen en warmte-installaties. Ook komt er via BrabantWoontSlim een onafhankelijk adviseur die u voorlichting geeft. Ervaar zelf hoe het is om te wonen in een huis met vloerisolatie, muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen of neem een kijkje in de nul op de meterwoning!