de Stadse Boeren Oss: probeer een kleine moestuin!

Moestuinieren zit in de lift. Veel gezinnen hebben geoefend met de moestuintjes van Albert Heijn, hebben thuis een vierkante meter moestuin in de achtertuin, of potten op het balkon. In Oss zijn vele buurten al gezegend met een buurttuin waar je een stap verder kunt. Maar wat als je nog meer wilt? Een echte moestuin? Dat is een flinke stap en vaak meer last dan lust. De meeste van de Osse moestuincomplexen verhuren percelen van 100 tot 200m2. Dat is voor een beginner heel veel. Zeker als je gewoon wilt proberen of moestuinieren wel bij je past. Daarom dus de proefmoestuin!

Proefmoestuin

De Stadse Boeren Oss starten met proefmoestuinen van 20 m2. Je mag een jaar lang pionieren in jou eigen moestuintje. We hebben Tuinvereniging de Strepen, (Oude wei in Oss) bereid gevonden om mee te werken. Ze hebben 2 aaneengesloten percelen beschikbaar gesteld voor deze proef.

Hoe werkt het?

Wie het eerst komt die het eerst maalt. In overleg kun je aan de slag op jou eigen stukje moestuin van 20m2. Er zijn in 2018, 10 tuintjes beschikbaar.  Je mag gebruik maken van de faciliteiten van tuinvereniging de strepen. Er is bijvoorbeeld een water aansluiting en er staat een schuurtje voor gedeeld gereedschap. Regelmatig zal moestuinexpert Marcel Stokebrook ter plaatse zijn om tips te geven of vragen te beantwoorden.

Ja ik wil een proeftuin!

Meld je dan aan bij marcel.stokebrook@gmail.com. De tuin kost 20 euro per seizoen.