Start bouw gasloze huurwoningen

BrabantWonen bouwt op de hoek van de Macharenseweg en Spitsbergerweg in Oss sociale eengezinswoningen en appartementen zonder gasaansluiting. Dit plan, dat Hoeve I heet, is het eerste gasloze woningbouwproject in uitvoering in de gemeente Oss. Wethouder Joop van Orsouw en Stephan Kunkels (directeur Vastgoed van BrabantWonen) gaven op 17 april de officiële start.

Prachtig project

Wethouder Joop van Orsouw: ’Fijn dat we met dit project starten! Het is een prachtig project. Ten eerste omdat het 63 gasloze woningen worden. Ten tweede omdat het sociale huurwoningen zijn waar in de markt veel behoefte aan is. Én omdat de woningen op een speciale plek komen te staan: met uitzicht op de polder, dichtbij het centrum en sportpark De Rusheuvel. Snel aan de slag zodat de nieuwe huurders hiervan volgend jaar kunnen genieten!‘

Er komen 24 eengezinswoningen en 39 appartementen. Zij krijgen geen gasaansluiting en worden energiezuinig volgens de regels van ‘nul op de meter’. De woningen en appartementen krijgen zonnepanelen, warmtepompen en driedubbele beglazing.