Aanleg 269 zonnepanelen nieuwe mijlpaal in verbouwing Ir. Diddewerf

Op de Osse gemeentewerf, de Ir. Diddewerf, komt een gasloos en energieneutraal kantoor. Met de aanleg van 269 zonnepanelen is een nieuwe mijlpaal in de bouw bereikt. ‘Het op deze manier bouwen van het nieuwe pand past bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid’, aldus een tevreden wethouder Johan van der Schoot.

Duurzame vernieuwbouw

Om het kantoor van de gemeentewerf energieneutraal te krijgen neemt gemeente Oss verschillende maatregelen. Allereerst is er de aanleg van 269 zonnepanelen op het dak van de Ir.Diddewerf. Deze zijn inmiddels geplaatst. Een mooie nieuwe mijlpaal in de verbouwing van het kantoorpand!

De gasaansluiting verdwijnt. Hier komt een warmtepomp voor in de plaats. Deze pomp verwarmt en koelt op een energiezuinige manier. Verder komen er onder meer waterloze urinoirs en energiezuinige (LED)verlichting. Een groot gedeelte van het huidige kantoor blijft behouden. Wat nog bruikbaar is van het oude kantoor, gebruiken we opnieuw. We spreken dus van een duurzame vernieuwbouw.

Belangrijk voor de volgende generaties

Oss wil in 2050 een energie neutrale gemeente zijn. Dit is een grote opgave waarbij we sterk moeten inzetten op energiebesparing en het opwekken van hernieuwbare energie. ‘Het op deze manier bouwen van het nieuwe pand past bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid. We staan voor een uitdaging en hebben hierin als gemeente een voortrekkersrol. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. We moeten ervoor zorgen dat we een goede wereld doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen’, aldus wethouder Johan van der Schoot.