Aye Kari Soe is ZomerOndernemer 2017 in Oss Bernheze

Winnares Aye Kari Soe is Beste ZomerOndernemer Oss Bernheze 2017

Jonge onderneemster Aye Kari Soe is erg modebewust en koopt graag nieuwe kleren. Steeds meer kreeg ze er moeite mee dat fast fashion kleding heel snel wordt afgedankt. Dat vond ze niet duurzaam. Vandaar haar idee om te zorgen dat kleding langer gedragen gaat worden. Tweedehands kleding maar ook restpartijen krijgen een nieuwe kans. Via een webshop brengt ze haar kleding aan de man of vrouw. De Jury is lovend over haar idee en uitvoering.

ZomerOndernemer

Start in de zomer je eigen onderneming met begeleiding, startkapitaal en een aansprakelijkheids-verzekering. Dat was de boodschap aan jongeren, waaronder ook Aye Kari Soe,  uit Oss en Bernheze. Aan het begin van de zomervakantie zijn ze vol enthousiasme aan de slag gegaan met het opzetten van hun bedrijf. En vandaag was de afsluiting met een ondernemersmarkt op de Talentencampus waar alle ondernemers hun bedrijf presenteerden.

Ondernemersmarkt

De variatie in bedrijven en hun producten en diensten is groot, denk aan fotografie, sieraden, social media marketing, bootcamps, refurbished laptops, licht en geluid, sjaals, kleding design en meer. Na de markt vond de uitreiking van de certificaten plaats. De award voor beste administratie ging naar Joost Korsten, DJ en verhuur van licht en geluid. De Beste ZomerOndernemer Oss Bernheze 2017 is geworden Aye Kari Soe met haar duurzame webshop voor tweedehands kleding.

Een eigen bedrijf in zes weken

Het project duurde zes weken en begon met een driedaagse training op het gemeentehuis in Oss. Vervolgens bracht de groep iedere week een bezoek aan een ervaren ondernemer. Dit jaar bezochten ze de volgende bedrijven: REV’IT, Spahuys, Boer Spierings en Hanex. Er waren ook gastsprekers van bedrijven zoals Hendriks van Bergen en Smulders, Liebrand Ruijs Advocaten, StartersSucces, Loesalike, Konings Trademarks, Yoast, Werkplaats Stadshart Oss plus een administratiecheck door HBS accountants. In de tussentijd werkten de deelnemers aan hun bedrijf. 

Zomerondernemer 2017

Het is dit jaar de tweede zomer dat in de regio Oss-Bernheze dit wordt georganiseerd. Naast Oss Bernheze is ZomerOndernemer ook in andere regio’s in Nederland actief. Deze zomer in 11 steden. In iedere regio komt tijdens de kick out een winnaar uit de bus en tijdens de landelijke finale op 5 oktober strijden de regionale winnaars om de titel ‘Beste ZomerOndernemer 2017’. Dankzij de steun van sponsoren is deelname aan het project kosteloos. In de regio Oss Bernheze wordt ZomerOndernemer mede mogelijk gemaakt door de Kracht van Oss, Rabobank Oss Bernheze en de gemeente Oss en de inzet van eerder genoemde bedrijven en organisaties.