“Verbeter de wereld, begin bij jezelf”

Bloemerie 88 ontvangt certificaat Duurzame Bloemist

Oss – Bij Bloemerie 88 in Oss staat duurzaam en verantwoord ondernemen voorop. Medewerkers hebben er niet alleen groene vingers, maar ook een groen hart. Het kersverse Zilveren certificaat Barometer Duurzame Bloemist is er het bewijs van. Dit certificaat prijkt bij Bloemerie 88 vanaf 1 september in de winkel.

Harold Reuser (eigenaar) zegt erover: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dat hebben wij gedaan door te verduurzamen. Dit certificaat bewijst dat een groot gedeelte van onze inkoop duurzaam is, dus dat wij bijvoorbeeld bloemen met Milieukeur en FairTrade-keurmerk inkopen. Daarnaast is onze bedrijfsvoering verantwoord. Dat klinkt mooi en dat is het ook. Ik kan het iedere bloemist aanraden, want het is een win-win-situatie. We houden nu dagelijks rekening met milieu en maatschappij én we besparen kosten doordat we nog bewuster omgaan met bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en energie. Ik ben er behoorlijk trots op dat we de enige bloemist in Oss en omgeving zijn bij wie dit certificaat in de winkel mag hangen!”

Wat is de Barometer?

Fleurop stimuleert en ondersteunt aangesloten bloemisten bij het behalen van het certificaat en ontwikkelde de Barometer-tool. Die vergemakkelijkt het doorlopen van het certificeringsproces.

Het doel van de Barometer Duurzame Bloemist is bijdragen aan de verduurzaming van bloemisten. Bloemisten krijgen het certificaat als hun inkoop en bedrijfsvoering voldoet aan diverse eisen. Het niveau waarop zij voldoen, bepaalt of zij het certificaat brons, zilver of goud krijgen.

Het certificatiesysteem voor de Barometer wordt beheerd door Stichting Milieukeur (SMK). Het kwam tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, NGO’s, branche specifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

 Samenwerking Fleurop en SMK

SMK streeft naar verduurzaming van verschillende branches en beheert hiervoor diverse certificatieschema’s, waaronder de Barometer Duurzame Bloemist. Jeroen de Zwart, Algemeen Directeur Fleurop: “Dit certificaat bestaat al langere tijd. 22 Fleurop bloemisten in Nederland zijn dan ook al gecertificeerd. Wij willen bloemisten stimuleren en ondersteunen om in hun bedrijfsvoering nog beter rekening te houden met mens en milieu. De tool die we samen met SMK opzetten, maakt de bloemisten snel duidelijk waar zij staan en op welke punten zij hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren om in aanmerking te komen voor certificering. Als Fleurop willen we mensen een goed gevoel bezorgen. Niet alleen met onze boeketten zelf, maar ook met de manier waarop de boeketten tot stand zijn gekomen.”