World Cleanup Day 2020

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Dit is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Meer dan 180 landen geven de wereld een grote schoonmaakbeurt, met als doel: zoveel mogelijk zwerfafval opruimen. Ook gemeente Oss doet mee!

Wethouder Johan van der Schoot: “Zwerfafval blijft een probleem. Wereldwijd, maar ook in Oss. Zwerfafval is erg schadelijk voor het milieu en dat kunnen we ons niet permitteren. Mensen storen zich er steeds meer aan. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving weer schoon is. World Cleanup Day geeft inwoners de mogelijkheid om samen iets te doen tegen zwerfafval, want we willen allemaal genieten van een groen en schoon Oss.”

Heel Oss kan meedoen

Alle inwoners van gemeente Oss kunnen meedoen. Deelnemers kiezen zelf waar en met wie zij gaan opruimen. Gemeente Oss vraagt geïnteresseerden om zich van te voren aan te melden via oss.nl/afval. Voor het opruimen stelt gemeente Oss gratis opruimmateriaal zoals afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar. Aanmelden kan tot en met maandag 14 september.

Coronamaatregelen

Gemeente Oss is blij dat World Cleanup Day doorgaat, ook tijdens deze lastige tijd met het Coronavirus. Wel vragen ze iedereen om zich te houden aan de coronarichtlijnen. Houd afstand, draag handschoenen en gebruik een afvalknijper zodat het afval niet met de handen aangeraakt hoeft te worden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over World Cleanup Day op de website: www.worldcleanupday.nl . 

En meld je aan op www.oss.nl/afval!