Landelijke Opschoondag 23 maart

Op zaterdag 23 maart ruimen we op verschillende plekken in de gemeente van 10.00 uur tot 12.00 uur zwerfafval op. Vorig jaar was de landelijke aftrap van de opschoondag in Oss. Er deden ruim 350 vrijwilligers en 3100 kinderen van basisscholen uit de gemeente Oss mee. Voor dit jaar hebben er al 31 scholen, nagenoeg 3500 leerlingen aangemeld. Samen gaan we voor een schoon Oss!

Aanmelden

Help je mee met opruimen? Meld je dan aan via de site www.landschapsbeheer-oss.nl. Er zijn 15 plekken geselecteerd waar we gaan opruimen. Wil je liever op een eigen gekozen plek of met een eigen groepje opruimen? Dat kan ook! Dit kun je aangeven op de website.

Materialen nodig?

Materialen als afvalknijpers, hesjes en/of handschoenen en zakken nodig? Meld het via www.landschapsbeheer-oss.nl. Zij bezorgen de spullen bij je thuis. Ook maken we afspraken over het ophalen van het ingezamelde afval.

Waar ruimen we op?

We gaan opruimen op 15 locaties in de kernen, het buitengebied, in de natuurgebieden en langs de Maas. En op locaties die deelnemers zelf kiezen.

Schone Maas

Aandacht is er ook voor de watervervuiling door zwerfafval: de ‘plastic soep’. Plastic drijft via sloten, weteringen en kanalen naar de Maas en vervolgens richting zee. Daarom ruimen we ook langs diverse waterkanten zwerfafval op, zoals in het Osse havengebied en langs het Deelenkanaal, maar vooral ook in de uiterwaarden en natuurgebieden langs de Maas.

Vragen?

Bel naar Tonnie van Hooff van Stichting Landschapsbeheer via 06 – 37 45 68 20.