Bewonersinitiatief: Vlashoek een gezellige en schone buurt

Een flinke groep enthousiaste bewoners uit de Vlashoek organiseren van alles in deze buurt. Deze bewonersgroep streeft naar een leefbare wijk met verschillende activiteiten voor jong en oud. Een sociaal netwerk om, als dat nodig is, elkaar te helpen. Zo blijft de buurt leefbaar, maar vooral heel gezellig. Zo organiseren ze zomer- en winterfeesten en vrolijken ze de buurt op met bloembakken. Met de kerst staan er verlichte kerstbomen in de buurt. Regelmatig houden bewoners de buurt schoon door het prikken van zwerfvuil.

Samen is het gezellig

Ongeveer tien mensen komen bij elkaar om van alles te organiseren voor jong en oud in de buurt. Waarom? Samen is het veel gezelliger. Zo is het gelukt om een mooie plek om elkaar te ontmoeten te maken. Om dit plein op te knappen gingen de bewoners in gesprek met Brabant Wonen, de gemeente en allerlei organisaties. “Die samenwerking was erg goed, iedereen dacht mee en was behulpzaam.” Ook is er een WhatsApp groep voor liefhebbers van Jeu de boules. Doe je mee dan neem je je eigen stoel en koffie mee. De gezelligheid komt dan vanzelf.

Fijn wonen in een schone buurt

Ook zien ze minder zwerfvuil in de buurt sinds ze afval prikken. Het is gezellig en de buurt knapt er erg van op. Als je bewoners uit de buurt jouw zwerfvuil ziet opruimen, dan gooi je niet zo snel meer afval op straat.

Ook een idee voor uw buurt?

Meer informatie over deze actieve bewonersgroep vindt u op www.vanmenstotmensheihoek.nl
Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of gezelliger maken? Neem dan gerust contact op met de gebiedsbeheerder van de gemeente via tel. 14 0412.