Oss Isoleert: lekker warm en besparen

Energie besparen is beter voor ons klimaat. Eén van de beste manieren om energie te besparen is door het isoleren van uw woning. En het is ook nog beter voor uw portemonnee. Isolatie van glas, muur, vloer en dak levert u namelijk gelijk besparing op uw energiekosten op. Zeker als u een woning heeft met een bouwjaar eerder dan 1977.

Energiebesparen

In oktober hadden we een aantal informatieavonden. Tijdens deze avonden legde de heer Marc Verbeeten van De Verbinding uit hoe spouwmuurisolatie wordt aangebracht. Ook liet hij zien dat goede spouwmuurisolatie voor een aantrekkelijke prijs mogelijk is. Dat kan als u dat samen met een aantal woningeigenaren in Oss laat doen. Bij deze bijeenkomsten waren ook mensen van BrabantWoontSlim en de Energiecoöperatie Oss aanwezig. U kunt bij hen terecht om een afspraak te maken voor overleg over uw andere vragen over energiebesparing en duurzame energie voor uw woning.

Waarom deze actie?

Het zelf organiseren van het isoleren van je huis is niet voor iedereen even makkelijk om te doen. Daarom willen we als gemeente Oss u deze mogelijkheid aanbieden. Daarbij bent u vanzelfsprekend vrij om na het ontvangen van de informatie en de offerte om  ook bij andere bedrijven een offerte op te vragen.

 Actie Oss Isoleert

Coöperatie de Verbinding werd in 2014 opgericht voor het project ‘woningisolatie’ van de provincie Noord-Brabant. Inmiddels heeft De Verbinding in Landerd, Veghel, St. Oedenrode, Schijndel ruime ervaring opgedaan met het aanbieden van spouwmuurisolatie aan eigenaren van woningen.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie en aanmeldformulier kunt u vinden op OssIsoleert.nl.  Op de website https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/ vindt u meer informatie over spouwmuurisolatie. U kunt uw vragen ook mailen naar duurzame-energie@oss.nl, of  bellen naar gemeente Oss via 14 0412.